Palatul Parlamentului din Bucuresti

Este imposibil să nu fii impresionat când vizitezi Palatul Parlamentului, acesta fiind una dintre cele mai mari clădiri civile și politice din Europa și din lume cu peste 365.000 de metri pătrați.


Construită în 1980, această clădire găzduiește sediul puterii politice și administrative a țării și este acum un simbol turistic al orașului. Interiorul este decorat cu marmură, sticlă, aur și lemn de stejar. Are, de asemenea, numeroase opere de artă, covoare și elemente decorative de mare valoare culturală.


Puteți vizita interiorul palatului prin tururi ghidate între orele 10:00 și 16:00.

În plus, dacă ești pasionat de fotografie, îți recomandăm să accesezi terasa parlamentului, de unde te poți bucura de priveliști panoramice ale întregului oraș București.

 

Orașul Vechi al Bucureștiului

Orașul vechi al Bucureștiului este una dintre cele mai frumoase zone din București. Aici veți găsi străzi înguste pietruite și clădiri unice în stil baroc și neoclasic în țară.

Zona este inconjurata de
zidurile antice ale orasului si are numeroase baruri, restaurante si magazine pentru a face plimbarile dumneavoastra un moment placut.


Mai mult decât atât, printre principalele atracții turistice, puteți găsi Biserica Stavropoleos, Piața Unirii și Palatul Parlamentului.

 

Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul Național de Artă al României este principalul muzeu de artă al țării și se mândrește cu o colecție impresionantă de artă românească și internațională.

Muzeul este împărțit în două secțiuni:
Galeria Națională de Artă Românească și Galeria Națională de Artă Europeană.

Printre cele mai notabile lucrări se numără picturile unor artiști precum El Greco, Rubens,
Rembrandt și Monet, precum și lucrări importante ale artiștilor români precum Nicolae Grigorescu și Stefan Luchian.

 

Ateneul Român

Ateneul Român este una dintre cele mai emblematice clădiri din București. Construită în stil neoclasic în 1888, clădirea găzduiește o sală de concert renumită pentru acustica sa excepțională și este casa Orchestrei Filarmonicii George Enescu.


Sala de concerte este renumită pentru concertele sale de muzică clasică și a fost locul de desfășurare a unora dintre cele mai importante evenimente culturale din România și Europa.


În plus, clădirea are o fațadă impresionantă și o piață în fața intrării, care este un loc de întâlnire popular atât pentru turiști, cât și pentru localnici.